sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Keep calm and carry on.

Tällä tekstillä varustetut julisteet, sisustustarrat, postikortit, tyynyt ja kahvimukit ovat löytäneet paikkansa myös suomalaisista kodeista. Näyttipä teksti vilahtavan hiljattain myös "Pientä pintaremonttia" -ohjelmassa. Alunperin kyseessä on ollut brittiläinen juliste, jonka julkaisun takana oli viestintäministeriö. Juliste julkaistiin toisen maailmansodan sytyttyä vuonna 1939. Sen jälkeen teksti on päätynyt monen tavaran kylkeen joko alkuperäisessä asussaan, eri väreissä tai hieman tekstiä ja logoa muuttaen. Netistä löytyy jopa ajatukselle pyhitetty sivusto: http://www.keepcalmandcarryon.com/
 

Kuvat lainattu täältä: Kuva 2, Kuva 3, Kuva 4

Tuli sitten ostettua keväiseltä Edinburghin reissulta myös oma matkamuisto kotiin. Aivan ihassa pikku putiikissa nimeltä Past Times oli tällä tekstillä varustettuja tyynyjä myynnissä. Alennuksessakin sattuivat sillon olemaan, joten nappasin yhden mukaan. Toisella ja kolmannella kerralla putiikista tarttui mukaan vielä mm. kaksi Union Jack -tyynyä, tarjouksessa nekin.


En todellakaan tiedä, mitä teen näillä tyynyillä! Taisi iskeä hetkellinen hulluus, kun olivat niin kivoja ja edullisia. Tyynyt eivät oikeastaan käy meidän sisustukseen ollenkaan! Pitää pohdiskella ja tunnustella, minne väriläiskät lopulta päätyvät, ehkä laitan ne hetkeksi kaappiin jemmaan odottamaan inspiraatiota... Liikkeellä näyttää muuten olevan myös verkkokauppa, josta tuotteita saa tilattua Suomeenkin. Nettisivut ja -kauppa osoitteessa: http://www.pasttimes.com

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä postauksesta. Olen tosi paljon ihmetellyt näitä keep calm -juttuja, jotka ovat vallanneet ihan joka paikan. Että mistä on kyse? No nyt tiedän.

    VastaaPoista
  2. Samaa ihmettelin minäkin! :) Tuossa ostamassani tyynyssä oli mukana pieni selitys, josta asia sitten selvisi. En olisi varmaan muuten edes ostanut tuota tyynyä, mutta kun tiesin taustan, tekstikin sai erilaisen merkityksen..

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...