torstai 25. elokuuta 2011

Vessan remontin loppusuora.


Ei ole hassumpaa, kun on talo, jossa on toimiva vessanpönttö! Pieniä puutteita vessassa on toki edelleen, esimerkiksi ovi ja valot puuttuvat. Mutta mitä pienistä, meillä voi viimein käydä vessassa! Huoltsikkavessa tulikin kesän aikana hyvin tutuksi...

Vessan kalusteet ovat Domukselta. Kaapit ovat kiiltävää valkoista laminaattia, jossa on hopeinen reunus. Näyttääpi ihan kivalle, vaikka tuo reuna ei juuri erotukaan kuin seinäkaapin ovista. Muutenkin kuvissa on huonot kelmeät värit, kun ei ole kuin tuo raksavalo käytössä. : / Altaan alta puuttuu vielä etulevy, se pitäisi näpertää paikalleen. Se olisi varmaan kannattanut laittaa ennen allasta, mutta nyt se on myöhäistä. Näin jälkikäteen ajateltuna myös hana olisi voinut olla erilainen. Vessan tunnelmaan kävisi nyt hieman erikoisempi hana, mutta tämäkin taitaa olla jo auttamattoman myöhäistä jossittelua. Ihan hyvä perushana kuitenkin.Seinäkaappi on vain n.15 cm syvä, mutta sinne mahtuu sopivasti kaikenlaiset purkit ja putelit. Seinäkaappi toi vessaan mukavasti väljyyttä, sillä vessa oli ennen niin ahdas koko seinän levyisen syvän tason vuoksi. Kaapin alle ajattelin hommata korin, johon voi laittaa esimerkiksi hiustenkuivaajan ym. hiustenväkerryskoneet tai vessapaperirullia. Vaikka olishan tuolla noita koreja ennestäänkin, maalaus vain spraylla valkoiseksi tai mustaksi... Toisaalta, ajattelin siihen kannellista laatikkoa ja sellaista ei ole.


 Tapetista (joka ei siis ole keltainen, miltä se näissä kelmeissä kuvissa näyttää) tykkään edelleen ihan älyttömästi. Voi että, se oli kyllä niin hyvä valinta! Vessaan tulee valaisimiksi kaksi "katulamppua" eli Ikean Lillholmen seinävalaisimet. Jotenkin niissä tuntui olevan samaa henkeä kuin tuossa sanomalehtitapetissa. Superedulliset valaisimet, vain 9,95/kpl. Tarkoitus olisi laittaa nuo seinälle toisinpäin eli niin, että pallot roikkuvat alaspäin. Toivottavasti sähkömies saa ne järkevästi nakerrettua seinään kiinni.

Seinälle emme löytäneet sopivan kokoista ja meitä miellyttävää peiliä millään! Kalusteiden mukana Domukselta tuli iso alumiinikehyksinen peili, mutta se ei tuntunut sopivan millään vessan henkeen, sanomalehtien ja katulamppujen rinnalle. Ei millään. 
Päädyimme teettämään peilin kehystämössä. Siellä valikoimaa oli luonnollisesti mieletön määrä, joten peilin valinta ei ainakaan helpottunut. Kivat kehykset kuitenkin löysimme ja peili oli valmis parissa päivässä. Hintaa teetetylle peilille tuli reilu 100 euroa, joten hinnakashan siitä kuitenkin tuli. Edullisemman kehyspeilin saa, JOS sattuu löytämään valmiit kauniit kehykset, joihin ei tarvitse teettää kuin peili.
Tänään maalailen vessan oven karmit vielä kertaalleen, laitan sanarat paikalleen ja iltapäivällä meillä on toi-vot-ta-vas-ti vessassa ovi. Se toisi vessassa käymiseen jonkinlaista inhimillisyyttä. Lukko ja kahvakin on ostettuna, joten toiveita oven saamisesta paikalleen on realistista elätellä. Sähkömies sais tulla kanssa hommiin, niin sais sitä valoakin kopperoon. Ai niin, huomasimme jokin aika sitten, ettei meillä ole vessassa yhtä ainutta pistorasiaa. Hienoa suunnittelua! Sellaisiakin sinne siis pitäisi saada taiottua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...