maanantai 8. elokuuta 2011

Uudet vanhat ovet.


Maalautimme hiljattain talomme vanhat puiset väliovet. Ne olivat ennestään jo niin hyvässä kunnossa (ei kolhuja tai naarmuja), että uudistukseksi riitti pieni hionta, maalaus ja lasin vaihto yhteen oveen. 

Vanhojen ovien maalausta puolti myös se, että oviaukkomme ovat hieman eri kokoisia, joten uusien ovien kanssa olisi pitänyt uusia karmit ja muokata hieman oviaukkojakin. 

Edullisten "pahviovien" laatu ei ole minua vakuuttanut, joten vanhojen ovien kunnostukselle vaihtoehtona oli uusien puuovien ostaminen. Esimerkiksi Jeld-Wenin massiivipuuovien hintoihin verrattuna, tuli vanhojen ovien maalauttaminen merkittävästi edullisemmaksi ratkaisuksi. Maalauttaminen maksoi n. 100 euroa/ovi.
Ruiskumaalatut valkeat ovet ovat kuin uudet - niin sileät ja tasaiset! :)


4 kommenttia:

 1. Kivannäköiset, meillä on muuten prikulleen samanlaiset ovet, mäntyä ja hyväkuntoiset, vaikka vanhat, jopa tuo eteisen väliovi on meillä ihan samanlainen 6 ruutuinen, ollaan myös mietitty maalausta, mutta se on vaan jäänyt. Jotenkin myös tykkäämme tuosta kulahtaneesta männystä. Meillä myös katto ajan patinoima ja sopii meidän tyyliimme. Seinät ovatkin sitten ihan valkoiset, katto ja ovet tuovat lämpöä, mutta katsotaan innostutaanko jossain vaiheessa maalamaan, kyllä nuo maalatut ovet ovat niin hienot ja valoisat.

  VastaaPoista
 2. Pakko vieläkin kirjoittaa, kun katselin remonttipostauksiasi. Takassa oli vuosi 1984, onko teidän talo siloin rakennettu? Meidän talo 1983 ja niin paljon samoja materiaaleja, että ihan naurattaa, nuo ovet, ruskeat suorakulmaiset laatat ja vessan kaappien ovetkin ihan samanlaiset...täytyypä vielä tarkemmin katsella vanhoja postauksisasi, että mitä ratkaisuja olette tehneet, sillä sitähän tämä on, kova miettiminen aina, että mitä tehdään ja miten ja kun haluaisi kuitenkin yhtenäisen ilmeen. Meillä nyt seuraavaksi menossa takana korjaus tasoitetaan ja vedetään antiikkilaasti ja ylimääräinen uloke puretaan pois, huh. Iso takka, leivinuuni, avotakka, hella kompleksi talon keskellä...

  VastaaPoista
 3. Juu, rakennusvuosi on 1984. Ja tuo tiili on tosiaan meidän leivinuuni-puuhella-avotakka yhdistelmässä. Sekin aivan valtava ja keskellä taloa! Miten sattuikaan! :) Vielä mietitään, miten saataisiin tuo vuosiluku jäämään näkyviin. Pitää kysäistä muurarilta, jos sen kohdan vaikka vain maalaisi. Samaan antiikkilaastiin mekin viimein päädyimme uunin pinnoituksessa. Tällä tai ensi viikolla tulee muurari touhuamaan. Päädyttiin tässä jutussa ammattilaiseen, kun alkaa kesä jo uhkaavasti loppumaan ja työt ja opinnot kutsuvat minuakin.. :/ Aiotteko muuten jättää uunikompleksin valkoiseksi vai maalata sen lopuksi?

  Ovet ovat kyllä kauniit, ihastelen niitä joka päivä! :) Pitää nyt vain valita huoneisiin muuten lämpimiä sävyjä, ettei tule talosta liian kylmä. Liiassa valkoisuudessa on se riskinsä..

  VastaaPoista
 4. Voi vitsi, että tuli hyvännäköiset ja raikasti ilmettä huomattavasti! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...