torstai 25. elokuuta 2011

Leivinuunin ja takan uusi ilme, osa 2.

 Kuinka helppoa on löytää täydellinen harmaan sävy? Täysin mahdotonta!

Sävy on useimmiten liian sininen tai liian ruskea. Olemme onnistuneet valitsemaan myös liian tumman ja liian vaalean sävyn, jotka nekin taittoivat hieman väärään suuntaan. Eikä tässä tapauksessa riitä kivan sävyn löytäminen, vaan sen tulisi myös sointua keittiön ja takkahuoneen lattilaatan väriin sekä olohuoneen laminaattiin. Väärän värisiä maaleja on kertynyt melkoinen kokoelma - niillä maalataan ilmeisesti autotalli, varasto ja puuliiteri. Ehkä naapurinkin.

Joku väri saatiin kuitenkin päätettyä. Saa nähdä, onko se väliaikainen vai meneekö se vielä kerran vaihtoon. Tämä siedettävä sävy löytyi RAL-värikartasa, sävy 7037. Ensimmäisen kerroksen maalasin Tikkurilan Lujalla, mutta se oli puolihimmeänäkin liian kiiltävä. Vaihdoin maalin Tikkurilan Harmonyyn, joka on himmeä ja mattapintainen. Maalin vaihto kannatti, vaikka Harmony onkin harmillisen kallista...

Seuraavaksi voisikin jo maalata uunin luukkuja. Myös tuo leivinuunin syvennys, jossa luukut ovat, olisi tarkoitus maalata mustaksi. Saa nähdä, miltä se näyttää. Jotenkin tuntuu, että niiden pitäisi olla eriväriset, vaan eipä taida paljon löytyä sävyvaihtoehtoja noista kuumuutta kestävistä maaleista...Tässä muuten meidän keittiössä laitettu ensimmäinen ruoka! Lihapullia, tetramassan ja silikonin kera. Kokatessa huomaa, mitä kaikkea keittiöstä vielä puuttuukaan. Hukassa oli sakset(!), leivinpaperi, vatkain, kauha, ruokaöljykin puuttui ja kananmunia kokki unohti itse ostaa. Hyviä pullia tuli tosin ilmankin... Liesituuletinkin olis kiva saada paikalleen, niin lähtis kärytkin jonnekin.

Tuo leivinuunin vuosiluku jäi minusta ihan kivasti näkyviin. Onneksi jätettiin se tasoittamatta. Vaikka vuosiluku ei olekaan ihan keskellä, on se tuossa leivinuunin kyljessä kivana pienenä yksityiskohtana.


Takan päällinen pitäisi vielä maalata harmaalla. Jäi maalaamatta, kun en ylettänyt, enkä viitsinyt kiivenä takan päällekään. Ilmeisesti tämä operaatio on kuitenkin väistämättä edessä, jotta saadaan homma valmiiksi. Takka jää nyt sitten valkeaksi. Se näyttää niin kivalle ja raikkaalle! Tuohon takan eteenkin on siis tulossa laatat ja takka maalataan sisältä vielä mustaksi. Siinä kun on tällä hetkellä jotain kellertävää tiiltä...1 kommentti:

  1. Upea leivinuuni! Olen todella kateellinen. Värikin näyttää hyvältä ainakin kuvissa.

    Muuten ncs värikartan alussa on -n loppuisia sävyjä. Ne ovat neutraaleja harmaita, joiden ei pitäisi taittaa mihinkään. Myös myyjä näkee sävytyskoneesta mitä värejä maaliin tulee, jos epäilyttää mihin väri taittaa. Itsekin valitsin keittiön harmaan sävytyskoneen avustuksella.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...