keskiviikko 31. elokuuta 2011

ihana ruokapöytämme.

Tuli ostettua ruokapöytä - hieman liian iso sellainen. Halvalla kun sai, niin pitihän se matkaan napata. Nyt sitten elellään liian ison pöydän kanssa ja koitetaan sopeutua. Ehkä me kaksistaan sopeudutaan hyvinkin. 
Jos seuraavassa(?) talossa olis sitten vähän järkevämpi paikka pöydälle.


Pöytä on Iskun Airisto sarjan pöytä. Pöytää myydään aika paljon terassikalusteena, mutta se soveltuu hyvin myös sisäkäyttöön. Pöytä on valmistettu kierrätetystä tiikistä, minkä vuoksi se on hengeltään aika rouhea. Pöydän normaalihinta on järkyttävät 835 euroa, mutta itse saimme pöydän 400 eurolla. Alkuperäiseen hintaan nähden tämä myymäläkappale lähti siis melko kohtuulliseen hintaan.

Pöytä pitäisi vielä käsitellä jotenkin, jotta se kestäisi käytössä puhtaana. Pöydän alle kokeilin erivärisiä puuvahoja, mutta niiden mukana olisi hävinnyt myös osa pöydän hengestä. Kokeilussa on nyt tiikkiöljy ja puuöljy. En tiedä, onko näissä eroja, mutta testaillaan. Myös erilaiset öljyt muuttavat pöydän ulkonäköä ja syventävät väriä - ei välttämättä huono juttu, mutta tämän vuoksi testailu on tarpeen.

Toinen vaihtoehto on teettää pöydän päälle lasilevy, kuten esimerkiksi Jonnan blogissa. Tällä hetkellä remonttibudjetti paukkuu kuitenkin niin pahasti, että lasin teettäminen siirtyy. Voi olla, että aluksi pöytä saa siis vain öljytyn pinnan. Myöhemmin lasin teettäminen olisi kuitenkin järkevää, jotta pöytä olisi käytännöllisempi. Tuossa pinnalla ei heti ensimmäisenä tulisi mieleen leipoa korvapuusteja... :)Tervetuloa mukaan uudet lukijat! :) Mukavaa huomata, että meidän remonttijutuista ja muista projektilöpinöistä on iloa myös muille. Viime aikoina blogissa on tosin ollut monenlaisia teknisiä ongelmia. Sivupalkissa oleva blogilista ei aina päivity, eikä myöskään oma blogini päivity toisten blogeihin. 
Onkohan muilla ollut vastaavanlaisia ongelmia?

7 kommenttia:

 1. Ihana kyllä tuo pöytänne - olen itsekin niin tyytyväinen siihen :)

  Mehän saimme sitten Iskusta luvan teettää heidän kustannuksellaan uuden lasin eli käytännössä meillä on kohta yksi "ylimääräinen" lasi, joka siis on Iskun ilmoittamien mittojen mukainen. Meidän pöydän leveys on kuitenkin vajaa 93 cm, kun ilmoitettu koko on 95 cm.

  En nyt muista missä päin Suomea talonne sijaitsee (enkä löytänyt tietoa nopeasti katsottuna blogista), mutta tuon lasin voisit saada käyttöösi pienellä hinnalla. Karkaistu pöytälasi kulkee helposti vaikkapa farmariautolla.

  Palaile, jos kiinnostaa: projekteistaisoin@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Hei Saara! Olit blogini arvonnassa onnekas ja sinulle olisi tulossa Paula's Choicen tuotepaketti! Laittaisitko osoitteesi minulle kiveajaunelmia@gmail.com, niin laitan paketin postiin!

  Kaunis pöytä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis pöytä, meillä puolestaan kävi niin, etä remontin yhteydessä iso pöytä muuttuikin pieneksi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne! :) Pöytä on totuttelun jälkeen alkanut tuntua melko sopivan kokoiselle. Tila ei näytä niin ahtaalla, kun vedimme pöytää hieman seinästä irti. Nyt pöydän taakse pääsee sujahtamaan molemmilta puolilta.. :D

  VastaaPoista
 5. Hei,

  kysyisin ihan mielenkiinnosta oliko pöydässänne alla sellainen tukipuu? Ostimme eilen ko. pöydän Iskusta enkä niinkään välittäisi siitä alla olevasta tuesta. Mietin, olisiko se mahdollista jättää kokonaan pois eli onko pöytä tukeva ja kestävä sellaisenaan? :) Kiitos vastauksestasi jo etukäteen. -Hanna

  VastaaPoista
 6. Hei Hanna! Meidän pöydässä ei ollut tukipuita jalkojen ja päätyjen välissä. Ihmettelin sitä kyllä jossain vaiheessa, koska Iskun omilla sivuilla olevassa mallissa se tukipuu on paikallaan. Pitäisikin kysäistä, että eikö se kuulu kaikkiin pöytiin..

  Meidän pöytä on varsin tukeva ilman tukipuitakin, mutta toisen päädyn toinen jalka on hieman kääntynyt sisäänpäin. Jonkinlaisella tukipuulla tämän saisi ehkä ratkaistua. Uskoisin kuitenkin, että tukipuun poistaminen päätytukien välistä ei ole niin haitaksi! :) Hankala tosin sanoa, kun pöytämme ovat nyt ilmeisesti hieman erilaiset. Taidankin samantien laittaa Iskulle viestiä, että miksi meillä ei niitä tukia ole! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...