perjantai 5. elokuuta 2011

Edullisempi vaihtoehto efektiseiniin. En ole mikään maalari tai remppamies (vaikka kovasti joskus yritänkin olla), minkä vuoksi on äärimmäisen kiva juttu, että kaupoista löytyy osaavaa henkilökuntaa. Tai ainakin joskus löytyy...

Meidän myyjä kyseenalaisti rohkeasti suunnitelmani seinän pinnoittamisesta Tunto hienolla. Kysyi, miksi en käyttäisi seinään tavallista seinätasoitetta, joka on hinnaltaan vain murto-osan Tikkurilan tavaraan verrattuna. No, mikä ettei! Kokeillaan. :)

Testiin lähti siis Kiillon LH seinätasoite. 20 kilon säkille jäi hintaa vain 9 euroa. Ei paha...Koska säkkitavarasta on kyse, piti jauhe tietenkin sekoittaa veteen. Eipä se ole mikään ongelma, kun on oikeat välineet eli porakone ja siihen kiinnitettävä vispilä käytössä. Mönjää sai sekoittaa aika kauan, jotta siihen ei jäänyt paakkuja. Lopputulos oli kuitenkin täysin Tunnon tapaista, "hiekkaista" paksua tahnaa.

Tahnaa sai mielestäni parhaiten seinälle metallilastan avulla. Levityksen jälkeen sitä pystyi kuvioimaan monella eri tavalla. Jotenkin tuntui, ettei töhnä kuivunut lähellekään yhtä nopeasti kuin Tunto, minkä vuoksi sitä pystyi muokkamaan monta kertaa, jos ensimmäinen jälki ei miellyttänyt. Siinä ainakin toinen syy valita seinätasoite efektiseinien tekoon! Tässä pari kokeilua pinnan kuvioimiseksi.Myöhemmin selviää, mitä seinälle lopulta tapahtui...

2 kommenttia:

  1. Juu nykyään on niin paljon kaikkea tarjolla, että on ihan hyvä keskustella osaavan henkilökunnan kanssa, tulee usein esille eri vaihtoehtoja, mistä voi sitten valita omansa. Kerrassaan jännä vaihtoehto tuo sienen kanssa tehty...meillä on edessä muurin tasoitus, joten kerään intoa siihen :)

    VastaaPoista
  2. Oi, näyttää kivalta! Tällaista efektipinnoitetta on kyllä joskus kokeiltava johonkin seinään :) Tietäisin kyllä yhden seinän, mutta siihen tuli tapetti :( Harmi, tämäkin olisi käynyt hyvin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...