torstai 28. heinäkuuta 2011

Valmista tuli!

Makuuhuoneen seinä on nyt valmis ja se on I-H-A-N-A! :)

Seinä muistutti Tunto-maalin jäljiltä lähinnä betoniseinää (ihan kiva sellaisenaankin), mutta päädyin kuitenkin väripesemään seinän vielä Taika helmiäislasyyrilla. En löytänyt netistä tarkempia ohjeita väripesua varten, joten sovelsin omasta päästä. Kostutin pesusienen vedellä (jotta se ei imisi kaikkea maalia) ja "pesin" seinän lasyyrilla pyörivin liikkein. Seinälle meni litran purkista noin puolet. Sitä riittää siis hyvin vielä toiseen käsittelyyn, jos näyttää, että sille on vielä tarvetta...


Seinän helmiäistä hohdetta on melko vaikeaa kuvata, kun huoneessa ei tällä hetkellä ole valaisimia. Tietystä kulmasta seinä näyttää hyvin tasaväriselle ja harmaalla. Valo sen sijaan tuo esiin seinän hopeaisin hohdon, joka on todella kaunis ja pehmensi mukavasti harmaata sävyä.


 
Lopputulos (vaikka sitä onkin kuvasta ehkä vaikea hahmottaa..) on niin hyvä, että jatkan maalauskokeiluja varmasti myös muissa huoneissa, joihin ei ole tulossa tapettia. Tikkurilan sivuilta löytyy paljon kivoja vinkkejä, joita on pakko päästä kokeilemaan! Videot tekniikoista ja työskentelyvaiheista auttavat kokematontakin maalaria onnistumaan. Kannattaa siis rohkeasti kokeilla erilaisia maalaustekniikoita!

Meidän seinän lähtökohta oli siis tämä video: Kauniiden ajatusten koti, vaikka hieman sovelsinkin ohjeita. Pohjamaalin ja Tunto hienon sävyinä olivat NCS S 2000-N. Taika helmiäislasyyri oli hopeaa (sävyttämätön).

4 kommenttia:

 1. Hauskalta näyttää! Ja videolla niin hirrrveen helpolta.. =D

  VastaaPoista
 2. Videoilla kaikki on saatu kyllä näyttämään äärimmäisen helpolta! :D Mutta ei tämä nyt niin paha juttu ollut, joten rohkeutta riittää jatkaa seuraavien huoneidenkin kanssa. Pitäisi keksiä vain joku toinen tekniikka, ettei tule ihan samanlaisia. Tällä tavoin maalaaminen on myös motivoivampaa verrattuna telalla hinkkaamiseen! :)

  VastaaPoista
 3. Vaikka kuvat ei varmasti näytä ihan niin hyviltä kuin luonnossa, niin kyllä tuo tosi nätiltä nyt pienen kimalteen myötä näyttää :)

  VastaaPoista
 4. Tulipas hieno, kyllä sitä vaan tulee hienoa jölkeö, mutta sinnikäs saa olla. Naurattaa tuo bannerikuva, kun meill just kansa puretaan ihan samanlaista laattaa :) Keittiöstä puuttuu enää kaakelit ja listat ja olen jo alkanut marisemaan Ukolle, että vauhtia, katsotaan....

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...