torstai 7. heinäkuuta 2011

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt!

Taimenistutusreissu kuuluu meidän kesään yhtä varmasti kuin mansikat Suonenjoelle. Ylläreitä tällä reissulla riitti kuitenkin tavallista enemmän, sillä mies huomasi, että aukolle johtavalla ajouralla oli tallustellut hiljattain isohko karhuherra tai -rouva.

Taimenistuttajat tunnistivat myös hirven jälkiä ja jätöksiä pitkin hakkuuaukkoja, mutta onneksi lähempi tutustuminen molempiin elukoihin jäi tekemättä. Yleensähän molemmat eläimet toki karttavat ihmisiä, joten tuskin suurella todennäköisyydellä tulen koskaan tekemään lähempää tuttuvuutta muiden kuin näiden yksilöiden kaukaisten eläintarhaserkkujen kanssa...

Lisäksi aukolta löytyi vanha kivistä kasattu kaivo. Syvyyttä tuntui olevan parisen metriä, vaikka pohjalla oli varmaan paljon moskaa. Hieman vaarallinenhan se oli siinä keskellä aukkoa täynnä vettä. Pitäisi selvittää kaivon historiaa. Onkohan joku joskus asunut siellä?


 Ja löytyipä syy palata aukolla vielä istutuksen jälkeenkin: tuhottoman paljon metsämansikoita! :) Olen vuosia ihmetellyt, kuinka naapurimme kerää LITROITTAIN metsämansikoita. Ehkä tällaisissa keskittymissä on hänen salaisuutensa. Sinne siis heti ensi tilassa poimimaan marjat parempiin suihin..


2 kommenttia:

  1. Metsämansikat kannattaakin sit vissiin tosiaan syödä saman tien, muistan kuulleeni että niistä tulee pahoja pakkasessa. Mut kuka niitä nyt ees raaskis pakastaa.. nam nam!

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää! Eipä ole ollut koskaan metsämansikoita pakkaseen asti! :D Ja tuskin saadaan nytkään niin paljon, kaikki vain suuhun! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...