perjantai 10. kesäkuuta 2011

taistelu paneelia vastaan. Osa 2.

Katon maalaukseen kului huimat NELJÄ maalikerrosta!

Osaksi tämä on omaa syytäni, koska keksin paklailla oksakohtia vasta toisen maalikerroksen jälkeen... niin, pitihän ne jäljet sitten saada piiloon. Muuten olisi varmaan riittänyt kolme kerrosta! Nyt on niska, hartiat ja selkä jumissa. Varasin jo ajan hierojalle, jotta voin joskus siirtyä seuraavan katon kimppuun. Kokonaisuudessaan äärimmäisen inhottavaa hommaa tuo katon maalaus!

Katto on nyt kuitenkin hyvä, vaikkei täydellinen. Tosin en tiedä, voiko tuosta paneelista kauhean täydellistä saadakaan, kun se on täynnä oksia, reikiä ja muita epätasaisuuksia. Ja oikeastaan katto on ehkä jopa kauniimpi, kun siinä näkyy hieman puun elävyyttä. Eipä tuo ainakaan minua haittaa! Voi olla, että jos innostusta riittää, paikkailen kuitenkin muutaman kohdan katosta. Ainakin poistan märkään maaliin kiinni jääneet ötökänraadot...Nuo hurjat reiät katossa ovat muuten tuuletusventtiilin ja valaisimien reikiä. Edellisten asukkaiden valaisimet olivat upotettuna tuonne katon sisään, ikään kuin jonkun ämpärin pohjaan kiinnitettynä. Reikien vuoksi tilalle pitää etsiä valaisimet, jotka täyttävät nuo aukot. Ne ämpärivalaisimet eivät meille nimittäin jää. 
Eiköhän tuohon joku ratkaisu keksitä.

Nyt taistelu jatkuu seinien kanssa - onneksi. Hartioiden seutu saa siis hetken levähtää. Tällä kertaa paklailin paneelin virhekohtia jo etukäteen, joten toivottavasti kolme maalikerrosta riittää.

4 kommenttia:

 1. Itse sain vinkiksi Rautiasta vetää paneelit ensin Otex-tartuntapohjamaalilla. Puree lakattuunkin pintaan hyvin eikä päästä keltaisuutta läpi. Sen jälkeen vaadittiin vain yksi kerros tavallista maalia.

  Itsekin olen jokusen neliön tuhonnut mäntypaneelin tuomaa tunkkaisuutta täällä meillä. :P

  VastaaPoista
 2. Taidettiin minullekin tuosta Otexista vinkata. Ärsyttää siinä vain se, ettei se ole vesiohenteinen. Kun on iso maalausurakka, niin pitäisi melkein kerralla jaksaa maalata, ettei tarvitse koko ajan läträtä tärpätin kanssa. Mutta olishan tuossa ollu hieman vähemmän maalaamista, jos vain pari kertaa olisi riittänyt! :) Pitää ehkä kokeilla tuota yhden huoneen kattoon, joka on vielä maalaamatta.

  Mutta nyt ei voi muuta kuin ihailla valmista, ihanan VALKOISTA jälkeä! On talon ilme muuttunut hämmästyttävän paljon alkukesästä! :) Valkoisessa maalissa ON taikaa!

  VastaaPoista
 3. Maalasimme myöskin tuolla paneelikattomaalilla täällä kattoa, tosi vain noin 10 nelötä. Maalipesulla ensin pikainen pyyhkiminen teleskooppivarren kanssa, jotta saa pahimmat liat irti, sitten kostealla rätillä toinen pyyhkiminen perään. Oksakohdille pieni sipaisu hiomapaperia, sitten oksalakkaa. Odotellaan, että tavara kuivuu ja maalataan paneelikattomaalilla. Jos maalaa huolellisesti, kaksi kerrosta riittää, mutta meillä paikoitelle oli sellaisia kohtia, että päätimme maalata vielä kolmannen. Hyvää jälkeä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan riippuu hieman myös siitä, onko miten tummunut paneeli kyseessä. Meillä nuo paneelit oli todella tummat ja oranssit. Myös lakattu kiiltävä pinta hankaloitti maalin tarttumista. Halusin lopputuloksesta täysin peittävän valkoisen ja neljännellä kerralla olin vasta tyytyväinen. Nyt talvella pitää vielä paikkailla parit kohdat, kun nuo paneelit tietenkin on eläneet ja rakoilleet.. :/

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...