keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

taistelu paneelia vastaan. Osa 1.

Meidän talo on TÄYNNÄ mäntymaneelia. Sitä tummunutta, ihanan oranssin sävyistä, suoraan 80-luvun alkupuolelta. Paneelia löytyy katoista ja seinistä - neliöitä siis riittää! 

Vaikka paneeli onkin kammottavan näköistä, haluaisimme kuitenkin säästää paneelia, koska se tuntuu olevan ihan laadukasta tavaraa ja siististi seiniin ja kattoihin laitettuna.

Ensimmäinen ajatus oli tietenkin maalata paneelit valkoiseksi, jotta huoneiden tunkkaisuudesta päästäisiin eroon. 



Oli yllättävää huomata, kuinka erilaisia ohjeita maali- ja rautakaupoista sain paneelin maalaukseen...







Ensimmäisen liikkeen myyjä oli sitä mieltä, että maalaamista ei kannata missään nimessä tehdä kesällä, koska talvella joudumme tekemään kaiken uudestaan. Toinen ei olisi maalannut ollenkaan, koska jälki ei kuulemma voi olla koskaan siisti. Yhden mielestä katto olisi pitänyt pestä, tasoittaa, hioa ja pohjamaalata tartuntamaalilla ennen maalausta, kun taas toiselle myyjälle riitti pelkkä pölyjen pyyhintä. Yksi oli sitä mieltä, että katon pesu on pahin virhe, minkä voimme tehdä. Myös tarjotuissa maalivaihtoehdoissa oli suuria eroja. Joku oli maalaamassa superlateksilla, toinen huonekalumaalilla, yksi jollain vahalla.

 
Koska neliöitä on tolkuttoman paljon ja maalikerroksia tarvitaan paneelin pintaan oletettavasti kaksi tai kolme, päädyimme siihen ratkaisuun, että pelkkä katon pyyhintä kostealla saa riittää käsittelyksi. Maaliksi valittiin Tikkurilan paneelikattomaalia, koska se kuulosti järkevältä vaihtoehdolta jo nimensäkin puolesta. :)

Maalailin paneelia hieman vaiheittain: ensin telalla maalin levitys koko paneelin pituudelta, pensselillä raon sutiminen ja lopuksi pensselillä yksi veto koko paneelin pituudelta. Maali saa nyt kuivahtaa ja katsotaan sitten, miten taistelu etenee...

3 kommenttia:

 1. Viisasta säästää paneeli. Päätimme tehdä trendejä vastaan ja paneloimme vessan yhden seinän, valkomattalakattuna tosin. Ostin panelit, mäntyä, ja yhteen seinään maksoi paneeli 202e!

  Seinänne ovat siis hyvin hyvin arvokkaat. Eipä tätä tule ajaeltua kun in on se gyproc seinä. Viimeinen on in ihan syystä...

  VastaaPoista
 2. Valkolakattu paneeli on kaunista! :) ..mutta harmillisen kallista. Paneeli on kuitenkin lähes ikuista, sillä se kestää ja aina voi pinnan uusia esimerkiksi maalaamalla. Pitemmän päälle sitä voisi siis sadoa edulliseksi.. :)

  Meidän kodinhoitohuoneen kattoon tuli uudet paneelit, jotka maalasin itse. Siinä säästi jokusen euron, mutta teettihän se työtä tietenkin! Paneeleita oli kuitenkin melko kivutonta maalata, kun pitkät paneelit sai maalauspukkien väliin - ei tarvinnut niska vääränä keikkua tikkailta maalailemassa! :D

  VastaaPoista
 3. Tikkurilan ohjeista löytyy apua.
  http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/ohjeet/sisamaalaus_-_tyoohjeet

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...