maanantai 6. kesäkuuta 2011

Helppo raparperimehu.

 
Tällä reseptillä tein vanhassa kesätyöpaikassani raparperimehua. 

Äärimmäisen helppoa ja vaivatonta! 

Monia muitakin tapoja raparperimehun valmistamiseen toki on, mutta olen tykästynyt tähän.



Osan raparpereista laitan myös pakastimeen jemmaan odottamaan mansikka-aikaa. Raparperit palasiksi ja isoihin (roska)pusseihin. Pusseja saa ladottua vinot pinot pakastimeen, joten eivät vie kovin paljon tilaakaan. Palasista voi sitten keittää mansikka-raparperimehua tai kiisseliä, tai tehdä jotain aivan muuta..


Raparperimehu 

6 l raparperia
6-7 l kylmää vettä
2-3 sitruunaa
5 dl sokeria


1. Pilko raparperit paloiksi ja laita ne 10 l sankoon.
2. Kaada sankoon kylmää vettä n.6 l.
3. Purista sitruunan mehu. Lisää mehu ja sokeri sankoon.
4. Lisää tarvittaessa vettä, jos sanko on vajaa.
5. Laita mehusanko kylmään pariksi päiväksi.
6. Siivilöi mehusta raparperin palaset pois.
7. Pakasta mehu.
8. Toiset juo mehua sellaisenaan, mutta itse tykkään vielä laimentaa mehua veteen! Tarvittaessa mehuun voi lisätä sekoitusvaiheessa lisää sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...