tiistai 7. kesäkuuta 2011

Purkua.


Taloa on nyt purettu! Seiniä kaadettu. Paneelia purettu. Kalusteita irroitettu. Tapettia revitty. Lattiaa piikattu (opin uuden sanan). Nauloja nyhdetty.

Purkaminen on oikeastaan hauskaa ja tepareuttista. Hommasta tekee miellyttävämpää myös se, että tietää kerrankin tekevänsä jotain ITSELLE!  Jotain omaa.

Purkuhommissa kuluu nopeasti koko päivä, jos on hyvää kuunneltavaa. Olen aina ollut sellainen tekijä, että tarvitsen taustalle jotain mölyä. Rajumpiin purkuhommiin tarvitaan tahtia PMMP:ltä. Näperrellessä parasta ajanvietettä ovat äänikirjat, sillä silloin jaksaa parhaiten keskittyä pikkutarkan työn parissa. "Remonttiradiosta" saatavilla ainakin Remestä, Taavi Soininvaaraa, Sormusten herraa ja Harry Pottereita. Pitäisi käydä tarkistamassa uuden kotipaikkakuntamme kirjaston äänikirjatarjonta...


 Purkuhommissa vaikeaa on se, kun ei osaa päättää, mitä pitäisi säästää ja mitä ei. Päivittäin mieleeni hiipii ajatus, jos kuitenkin työskentelen tulevaisuudessa Suomen köyhimmässä koulussa, jossa ei ole rahaa mihinkään - voisinko silloin tarvita näitä tapetteja, puupalikoita tai kaakelin palasia? 
Yritän ajatella toisin, koska muuten talostamme tulisi kaatopaikka jo ennen sinne muuttoamme. Yhdessä asiassa tein kuitenkin poikkeuksen, sillä säästin lattioista irroittamani ruskeat laatat. Näyttivät olevan Pukkilan laattoja ja Suomessa valmistettuja. Tuskin mitenkään arvokasta tavaraa, mutta en raaskinut heittää poiskaan, kun niin helposti lähtivät lattiasta irti ehjinä. Vaan mitä ihmettä näillä voisi tehdä?

2 kommenttia:

  1. Hmm..onkohan ne pakkasen kestävää laattaa? Meidän mutsi osti kierrätyksestä pakkasenkestävää laattaa ja nyt on grillipaikalla hienot, tummanharmaat laatat. Putsaa ja pistä myyntiin paikalliseen -johonkin- tai sitten jemmaan odottamaan parempia aikoja :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Pitääpä selvitellä jostain laattojen laatua. Saattaisivathan ne vaikka Pukkilallakin osata sanoa, vaikka ikivanha laatta onkin kyseessä. Taidan laittaa (miehen huomaamatta) laatat autotallin nurkkaan odottamaan ideoita.. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...