perjantai 24. kesäkuuta 2011

Mökin maalausta.

Viime viikonloppuna pidimme mökillämme maalaustalkoot. Mökki on suvun yhteisomistuksessa, eikä sitä kovin paljon käytetä. Senpä vuoksi se on vuosien varrella päässyt hieman rapistumaan. Tultiin siihen tulokseen, että uudella maalilla voisi saada mökkiin hieman uutta ilmettä...

No, värin valinta ei sitten kuitenkaan mennyt ihan nappiin. Miehet lähtivät hakemaan kaupasta jotain lämmintä punaisen sävyä entisen kylmän, sinertävän punaisen tilalle. Maalikarttaa muutaman sekuntin tutkittuaan miehet olivat päätyneet tyytyväisinä tähän sävyyn. Seinään sutaistuaan tulivat kuitenkin siihen tulokseen, että tulipa ostettua 18 litraa oranssia maalia. Kuvat vääristävät sävyn, eikä se näytä tässä ollenkaan niin pahalle...


Mökistä tuli sitten oranssi. Päätimme maalata mökin vain kerran, jotta entinen tummempi sävy hieman kuultaisi alta ja vähentäisi oranssisuutta. Kuivuessaan maali alkoi kuitenkin näyttää koko ajan paremmalle. Myös silmän tottuessa uuteen väriin, oli se jo melko siedettävä sävy... :)

Oranssin rinnalla mökin vihreä-valkoiset ikkunanpuitteet näyttivät vain vähän turhan retrolle. Ikkunat otetaankin käsittelyyn nyt juhannuksena - nähtäväksi jää, onko lopputulos parempi ja entistä karmivampi.

Ja mitä tästä opimme?

- Jos olet maalaamassa taloasi, mökkiäsi tai mitä tahansa sisä- tai ulkotilaa, osta pieni purkki maalia ja käy sutimassa sitä seinään. Anna kuivua ja mieti, haluatko mökistäsi todella oranssin vai kuitenkin mielummin punaisen?

Maali näyttää niin ulkona kuin sisällä AIVAN eri väriselle kuin maalikarttojen pienissä lastuissa. Oikea valaistus ja isompi pinta-ala tuovat vasta värin oikeat sävyt esiin! Maksat tästä kokeiluerästä ehkä hieman ylimääräistä, mutta tulee se halvemmaksi kuin pilata koko rakennus ja pahimmillaan maalata kaikki kokonaan uudestaan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...