sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

tiiltä!

Tänään oivalsimme, ettei remonttibudjettimme tule koskaan riittämään kaikkiin niihin suunnitelmiin, joita tulevaan taloomme oli mielessä. Ehkä on vain pakko luopua joistakin suunnitelmista tai ainakin siirtää niitä ensi vuoteen tai seuraavaan... tai seuraavaan. Onhan tässä loppuelämä aikaa rempata! :)

Yksi on kuitenkin varmaa: tiili saa kyytiä! Sitä nimittäin riittää. Itse talokin on tiiltä, mutta ehkä ulkoverhoilu saa kuitenkin jäädä. Sisällä on vielä tiiliseinää, puuhella, leivinuuni, takka ja iso seinä muuria. Saunassa totta kai käytössä sama materiaali. Mitään emme aio purkaa, mutta pintaan olisi keksittävä jokin ratkaisu. Kuopion rakennusmessuilta sai joitakin vinkkejä ongelman ratkaisemiseen, mutta ehkä pitää käydä vielä liikkeissä kysymässä. Pintaan laitetaan todennäköisesti maali, tasoitteen kanssa tai ilman. Toinen vaihtoehto on esimerkiksi antiikkilaasti tai jokin vastaava. En tosin tiedä, onko sitä saatavilla eri väreissä...Tässäpä selviteltävää ensi viikoksi. 
Aikaa pitäisi löytää myös kauppakirjojen kirjoittamiseen, jotta saataisiin talosta viimein IHAN OMA!

3 kommenttia:

 1. Antiikkilaastia saa sävytettynä käsittääkseni. Ja valkoista antiikkilaastia ja tiiltäkin voi maalata. REmppaintoa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos! :) Pitää käväistä maalikaupassa tutkimassa vaihtoehtoja. Todennäköisesti päädymme pariin eri ratkaisuun, koska tiiltä on talossa reilusti. Seinään ehkä erilaista, samoin takkaan ja puuhellaan. Värin valinta on ehkä vaikein päätös! :/

  VastaaPoista
 3. Meidän vanhusten takkaan telasin silloin remppa-aikaan ihan peruslateksia. Se ainakin kestää lämpöä jonkin verran.
  Muoviton vaihtoehto on nuo Uulatuotteen sisäöljymaalit. Veljeni telasi omaan takkaansa ja hyvin on kestänyt. Sitä piti vaan useampi kerros laittaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...