tiistai 12. huhtikuuta 2011

Suklaapiirakka (laktoositon)

Meillä tämä herkku on aina ollut nimeltään suklaapiirakka. Perheestä ei löydy juuri kahvin ystäviä, minkä vuoksi kahvi korvattiin perinteisten mokkapalojen reseptissä aina vedellä. Vaikka kahvin maku ei enää hirvitä yhtä paljon kuin lapsena, en ole laittanut aikuisenakaan joukkoon koskaan kahvia. Jos kahvin makua sen sijaan kaipaa, voi kuorrutteen nesteen korvata kahvilla.

Jos etsiskelet kevään juhliin laktoositonta herkkua, on tässä yksi makea leipomus tarjottavaksi. Laktoositonta maitoa on nykyisin monen merkkistä, laktoositonta voita löytyy Valiolta 200g paketissa.

Pohjaa varten taikina syntyy vauhdikkaimmin yleiskoneella, sillä muna-sokerivaahdon vatkautuessa ehdit mitata ja sekoitella kuivat aineet, sulattaa voin, laittaa uunin ja pellin valmiiksi jne. Myös kuivien aineiden, maidon ja voisulan sekoittaminen taikinaan on helppoa koneen pyöriessä.


Pohja:

4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
2 dl laktoositonta kevytmaitoa
200 g laktoositonta voita

Kuorrute:

50 g laktoositonta voita
n.5-6 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4-5 rkl vettä
kookoshiutaleita




Näin se tehdään:


1. Sulata voi mikrossa tai liedellä ja laita jäähtymään.
2. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää taikinaan kuivat aineet, maito ja jäähtynyt voisula.
5. Levitä taikina pellille ja paista 200 asteessa n.15 minuuttia.
6. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen kuorrutteen muut ainekset.
7. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen pohjan päälle.
8. Koristele kookoshiutaleilla tai esim. nomparelleilla tai strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...