sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Lisäainepulla. Nami nami.


Viime aikoina on jälleen ollut paljon puhetta E-koodeista. Viimemmäksi uutisoitiin siitä, kuinka kuluttajia johdetaan harhaan lisäainemerkinnöissä. Lyhyesti lisää esimerkiksi täällä. Piti samantien tutkia asiaa ja tehdä havainto asian paikkaansapitävyydestä. Aiheen innoittamana ajattelin jakaa teille laskiaispullareseptin suoraan laskiaispullapaketin kyljestä: (lisättynä pienellä koodien avaamisella..)
 
Näin leivot herkullisia lisäainelaskiaispullia!

Resepti on hyvin yksinkertainen:

Värineet:
E160a Beta-karoteeni

Happamuudensäätöaineet:
E330 Sitruunahappo
E331 Natriumsitraatit
E339 Natriummonofosfaatit
E500 Natriumkarbonaatit
Sakeuttamisaineet:
E404 Kalsiumalginaatti
E440 Pektiini

Emulgointiaineet
E322 Lesitiini
E471 Rasvahappojen mono- ja diglyseridit
E472e Rasvahappojen mono- ja diglyseridien mono- ja diasetyyliviinihappoesterit
E472b  Rasvahappojen mono- ja diglyseridien maitohappoesterit
E481 Natriumstearoyyli-2-laktylaatti

Stabilointiaineet:
E333 Trikalsiumsitraatti
E420 Sorbitoli
E463 Hydroksipropyyliselluloosa
Jokin haluamasi muunneltu tärkkelys

Säilöntäaineet:
E202 Kaliumsorbaatti

Näiden lisäksi vehnäjauhoa, vettä, sokeria, hiivaa, kardemummaa, suolaa, kananmunaa, kasviöljyä ja -rasvaa ja hiven mansikkaa (korkeintaan 35%).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...