torstai 10. maaliskuuta 2011

Aivan kuin olisit valmistanut sen itse.

Niin valmistinkin.

Sillä teinpä tänään hyvää ruokaa! Knorrin fond "du chef" mainos innoitti tekemään jauhelihakastiketta, koska se näytti mainoksessa niin hyvälle. Ajattelin kuitenkin pärjätä ilman kyseistä tuotetta, vaikka sitä onkin mainostettu näyttävästi säilöntäaineettomana, väriaineettomana ja mikä tärkeintä: se ei sisällä keinotekoisia aromivahventeita. Kuitenkin kyseisestä tuotteesta löytyy esimerkiksi hiivauutetta, jota käytetään aromivahventeena, koska se sisältää runsaasti glutamiinihappoa. Hiivauutteesta lisää HaLon blogissa.

 

 Mun kastike:

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä (koska rakastan valkosipulia!)
1 paprika
400 g naudan jauhelihaa
4 tomaattia
1 tlk paseerattua tomaattia
pippuria
suolaa
loraus siirappia/hiven sokeria

 
           
 


Silputut sipulit ja paprika kuullotetaan pannulla. Joukkoon lisätään ruskitettu ja maustettu jauheliha, sekä pilkotut tomaatit (suomalaisia tietenkin, vaikka ovatkin kalliita!) Hetki pannulla pyörittelyä ja perään tölkillinen paseerattua tomaattia. Suolaa ja pippuria mausteeksi, sekä loraus siirappia. 

Tämän siirappijutun olen oppinut siskoni miehen äidiltä. Jännä aine tuo sokeri, saa kummasti maistumaan ruuan heti paremmalta, vaikka ei paljonkaan laittaisi! :)

Ja kastikkeen kanssa tietenkin täysjyväspagettia ja salaattia. Kuvaa ei tullut otettua annoksesta, kun ehdittiin jo syödä! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...