tiistai 8. helmikuuta 2011

Vinkkejä Lontooseen suuntaavalle

Matkakuume on nyt erityisen pahana ja helpotusta on tiedossa (vasta) toukokuussa! Tiedossa on silloin kuukauden mittainen ulkomaanreissu (josta joskus myöhemmin lisää). Pahimpaan kuumeeseen selailin viime kesäisiä Lontoon kuvia. Myös tulevalla reissullamme ehdimme pyörähtämään Lontoossa. Tässäpä sen vuoksi muutama pieni vinkki, jos suuntana on esimerkiksi tänä keväänä tai kesänä Lontoo.

1. Pakolliset nähtävyydet

Sateeseen kannattaa varautua aina...
Nähtäväähän Lontoossa riittää loputtomiin. Jos loma on lyhyt, ei ehkä kannata edes yrittää nähdä kaikkea, vaan jotain voi jättää seuraavaankin reissuun! :) Jos haluaa kiertää kuuluisat nähtävyydet melko nopeasti ja vaivattomasti, kannattaa hypätä johonkin lukuisista kiertoajelubusseista, joissa oppaat kertovat kohteista lisää tietoja. Omatoimisesti helposti tavoitettavissa olevia nähtävyyksiä ovat mm. Big Ben, London Eye ja Westminster Abbey. Kaikki sijaitsevat saman metropysäkin läheisyydestä.

M useoita Lontoossa riittää vaikka kuinka! Merkittävimpiä näistä ovat varmaankin British Museum ja Natural History Museum. Lisäksi löytyy paljon taidemuseoita ja muita erikoismuseoita. Kannattaa selvittää netistä ennen reissua itseä kiinnostavat! Ainakin suurimpiin museioihin on pääsääntöisesti ilmainen sisäänpääsy. Kannattaa kuitenkin olla ajoissa aamulla liikenteessä, sillä jonot saattavat loma-aikoina kertyä joihinkin museioihin todella pitkiksi.

Madame Tussauds on varmastikin maailman tunnetuin vahakabinetti. Sieltä löytyvät monet kuuluisuudet, joiden kanssa poseerata lomakuvissa. Käymisen arvoinen paikka, mutta harmillisen kalliit liput.2. Shoppailu

Oxford Streetiltä löytyy oikeastaan kaikki, mitä nainen tarvitsee! Euroopan suurimman ostoskadun varrella on yli 300 liikettä ja sivukaduilla vielä monet lisää. Jos siis olet esimerkiksi uusia vaatteita vailla, suuntaa tiesi tänne.

Jos ostat usein vaatteesi esimerkiksi Hennesistä tai Ginasta, pidät varmasti myös irlantilaisesti vaatekauppaketju Primarkista. Parasta on se, että hinnoissa päästään vielä alemmaksi! :) Ostoksille lähtiessä tulee kuitenkin varautua pitkiin sovitus- ja kassajonoihin. Primark löytyy myös Oxford Streetiltä, Marble Arch -metroaseman läheltä.

Harrods kuuluu ehkä ennemmin nähtävyyksiin. Jos rahaa on enemmän, voi sieltä oikeasti jopa ostaa jotain.. :)

Lontoosta löytyy paljon myös sisustajalle, kunhan osaa etsiä oikeat paikat. Sisustuskaupoista pitävän kannattaa suunnata tiensä Tottenham Court Roadille, jonka varrelta löytyy monta kivaa isoa ja pienempää liikettä. Lontoon sisustuskaupoista lisää tässä postauksessa.


3. Ruoka

Kuva: The Chippy
Englantilainen ruoka ei ole runnetusti kovin maineikasta. Jos haluaa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin, voi tutustumisen aloittaa ravintolassa tilaamalla aamupalaksi englantilaisen aamupalan. Saat tällöin mitä todennäköisimmin lautasellesi papuja tomaattikastikkeessa, pekonia, paistettua kananmunaa, makkaraa, paahtoleipää ja puolikkaan tomaatin. Jos tällainen aamupala kauhistuttaa, voi ravintolasta tilata (listan ulkopuolelta) suomalaisempaan makuun paahtoleivän lisukkeeksi esim. salaattia, kurkkua ja tomaattia.

Jos ei halua lomalleen inhottavia muistoja ruuasta, suosittelen lämpimästi Lontoon lukuisia italialaisia ravintoloita. Meidän reissullamme jokaisessa ravintolassa oli todella herkullista ja melko edullistakin ruokaa.4. Liikkuminen

Metrolla (Underground / the Tube) pääsee joka paikkaan helposti ja nopeasti. Pitemmillä reissulla on näppärää ostaa Oyster card, jolla voi kulkea rajattomasti Lontoon julkisilla kulkuneuvoilla.

Kortin hinta riippuu siitä, mitkä alueet korttiin haluaa. Turistireissulla voi riittää pelkkä Zone 1, mutta varmuuden vuoksi voi ottaa Zonet 1 ja 2.


5. Kulttuuria!

Kun pakolliset nähtävyydet on Lontoossa kierrelty ja jalat on puutuneet shoppailusta, kannattaa tutustua myös Lontoon runsaaseen kulttuuritarjontaan.

Musiikin ystäville on esimerkiksi tarjolla lukuisia huippuluokan musikaaleja. Tällä hetkellä Lontoossa pyörivät mm. Queenin musikaali "We will rock you", The Lion King, Abban musiikkiin perustuva "Mamma Mia", Grease, Thriller, Billy Elliot, Chicago, Les Miserables jne. Suomeksi musikaaleista löytyy lisää tietoa mm. täältä. Samaiselta sivustolta saa ostettua lippuja ennen reissua, mutta edullisia lippuja kannattaa metsästää myös paikan päällä Leicester Squarella sijaitsevista lukuisista lippukioskeista. Liput voi saada esityspäivänä esimerkiksi puoleen hintaan. Vaikka musikaaliliput ovat melko kalliita alennuksenkin kanssa, ovat ne silti ehdottomasti parasta Lontoossa!

Musikaalien lisäksi Lontoosta löytyy myös esimerkiksi teatteriesityksiä ja konsertteja. Kannattaakin selvittää etukäteen, jos oman lomareissun saisi ajoitettua suosikkibändin tai -artistin keikan kanssa samaan ajankohtaan. Suomeen maailman tähtiä tulee harvemmin, mutta Lontooseen senkin edestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...