keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Menesty opinnoissasi: Neulo luennoilla! :)Luokanopettajaopiskelijoiden keskuudessa ei pidetä lainkaan outona, jos neuloo luennoilla. Tällaisessa käsityksen olen ainakin itse saanut ja käsitöiden teko, erityisesti neulominen, onkin varsin yleistä kurssien oheistoimintaa. Sen sijaan esimerkiksi junassa neulominen ja muiden käsitöiden teko (olen tehnyt mm. joulukortteja, ompelutöitä ja neulahuovutusta) kerää paljon kummastelevia katseita...

Itse en tietenkään ole kuulunut tähän porukkaan, koska en ole kovinkaan kauan taitanut neulonnan jaloa taitoa. Sen sijaan olen askarrellut luennoilla vaikka mitä ja koko syksyn mm. pyörittelin paperihelmiä. Nyt on kuitenkin luentoneulontakin kokeiltu. Syvällisten kasvatuksellisten kysymysten ja pohdintojen lomassa syntyi ihanan lämpimät säärystimet!


Lankana säärystimissä on Novitan punaisen ja keltaisen sävyn Tico tico ja ruskea Seitsevän veljestä. Nelosen puikoilla perusjoustinneuletta, eli kaks oikeeta, kaks nurjaa. Juuri sopivan yksinkertaista luentoneulottavaa, kun ei tarvitse juuri ajatella, mitä tekee... :)

Säärystimien tekoon ei montaa luentoa mennyt, minkä vuoksi pitää kehitellä ensi viikoksi uusi työ. Se on jännä juttu, miten luennoilla keskittyy aivan toisella tavalla, jos voi tehdä samalla jotain käsillään. Houkutus turhaan jutusteluun vähenee kummasti! Jos olisin oivaltanut tämän jo ensimmäisenä vuonna, olisin varmaan saanut parempia arvosanoja! ;D Tämän oivalluksen vuoksi mietinkin, toimisiko sama myös lapsilla? Keskittyisivätkö oppilaat paremmin ja häiritsivätkö he turhalla jutustelulla vähemmän, jos he voisivat räpeltää opettajan pölöttäessä jotain kätösissään... Taidan laittaa tämän kokeiluun!
5 kommenttia:

 1. Hih tulee ihan omat opinnot mieleen, meillä myös luokanopeksi lukiessani neulottiin sitä sun tätä, mutta kun sitten luin erityisopeksi, kiellettiin neulominen, koska se osoittaa ettei ole aiheesta kiinnostunut, hmmm, missähän kohtaa se kiinnostus aiheeseen lopahti, muutama kollega perusteli, että neulominen auttaa keskittymään, ei auttanut........työteliäs ihminen käyttää kaiken ajan hyödyksi ja mikä sen kivempaa kun kuunnella ja kutoa samaan aikaan.

  VastaaPoista
 2. Onpa epäreilua! :/ On meilläkin napinaa tullut, jos yrittää harkoissa neuloa, mutta onneksi osa opettajista hyväksyy senkin. Minä ainakin aion puolustaa neulomista! :) Muuten jäisi esimerkiksi joulunaikaan monet lahjat valmistumatta.. ;D

  VastaaPoista
 3. Siitähän on tehty ihan tutkimuskin, että puhelun aikana niitänäitä piirrelleet ihmiset muistivat puhelusta enemmän kuin ne, jotka eivät tehneet käsillään mitään. Minä aloin myös saada parempia arvosanoja, kun älysin alkaa neulomaan lukiessani tenttiin. Suosittelen kyllä opelle oppilaiden räpellysten sallimista :)

  VastaaPoista
 4. Auttaa todella tehokkaasti keskittymiseen luennoilla, kun neuloo samalla. Jos käsillä ei tee mitään, keskittymiskyky on gerbiilin luokkaa. :)

  VastaaPoista
 5. Näin on! :) Harmillista tässä on vain se, että osa yliopisto-opettajista suhtautuu niuhosti tähän neulomisjuttuun. He ajattelevat, ettei neulovaa opiskelijaa kiinnosta heidän asiansa. Jos en olis graduani aloittanut, tekisin sen tästä aiheesta! ;D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...