maanantai 10. tammikuuta 2011

Lankaa, lankaa, lisää lankaa!


Viime aikoina on tapahtunut paljon kummallisia asioita: olen nimittäin oppinut neulomaan! Ehkä nyt voi niin sanoa, koska jo useampi työ on puikkoja kääntelemällä valmistunut. En olisi uskonut, että minustakin neuloja saadaan, mutta näin kävi! :)

Golfmailan huppu sai jatkoa viikko sitten toisella samantapaisella. Tästä hullunkurisesta tekeleestä kuvia myöhemmin! Malli askarruttaa edelleen ja se, voisiko huppuun tehdä kankaasta jonkinlaisen vuoren...


Tekeillä on myös vieressä olevat lapaset - siis minun ensimmäiset itse neulotut lapaseni! Neulominen, jopa kärkikavennuksen tekeminen, oli yllättävän helppoa. Turhaan olin taas taitojani epäillyt. Nämä valmistuvat toivon mukaan piakkoin! Kunhan peukalon saisi näperrettyä paikalleen...

Lanka on 7 veljeksen Polkkaa. Valitsin langan oikeastaan vain sen vuoksi, jotta neulominen olisi mielenkiintoisempaa. Langasta syntyviä kuvioita on kiva seurailla, aivan kuin olisi oikeasti taitavakin neuloja. ;)


Näitä kirjavia lankoja toivoisi olevan koulussakin käytössä, koska uskoisin tällaisten lankojen jopa hieman motivoiman oppilaita neulomaan. Valitettavasti raha ratkaisee hyvin usein ja kalliimmat langat jäävät kaupan hyllyyn...

Jotta langat eivät neulontainnostuksen keskellä pääsisi loppumaan, on niitä tullut osteltua niin marketeista kuin useammastakin lankakaupasta monta kerää. Eivätkä langat lähiaikoina todellakaan lopu, sillä äitini kävi ohikulkumatkalla ostoksilla Pirtin Kehräämön tehtaanmyymälässä Mikkelissä (ent. Mikkelin maalaiskunnassa).

Mukaan tarttui monenvärisiä hahtuvalankoja. Tällaisia monivärisiä vyyhtejä syntyy tuotannossa ilmeisesti väriä vaihtaessa. Näitä värikkäitä kiekkoja olikin myynnissä superhalvalla! :) Jos siis joskus kehräämö sattuu matkan varrelle, kannattaa siellä poiketa tutkimassa edullisia lankoja ja muita villatuotteita.

Jälleen kerran minulla ei ole aavistustakaan, mitä näistä syntyy. Ideoita sen sijaan on jo monia! Alla olevasta paksusta hahtuvasta oli kehräämössä tehty letittämällä jonkinlainen kranssi. Pitääpä kehitellä ideaa ja katsella, mitä tästä syntyy.







3 kommenttia:

 1. Onnea alkaneelle neulomiselle! Mukavaa se kyllä on ja ihania lankoja olet löytänyt, odotellaan, mitä niistä syntyy!

  VastaaPoista
 2. Siis Paula oli tuo edellinen, kirjaimet näköään vaihto paikkaa! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Paula! :)

  Jokin aika sitten en olisi uskonut, että tämäkin päivä koittaa, jolloin minä neulon! Koko kouluajan teknisessä työssä viettäneenä alku oli silmukoiden kanssa hankalaa, mutta enää ei raaskisi laskea puikkoja ollenkaan käsistä! ;D Nyt voin kuitenkin katsella toisten blogeista neuleita, joiden toteuttamisesta voin itsekin haaveilla! :)

  Saa nähdä, mihin tarkoitukseen nuo langat päätyvät.. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...