sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Koukuttava nopeuspeli: Ligretto

Kuva: cyberfab.fr
Tutustuin tänä viikonloppuna uuteen korttipeliin, Ligrettoon. En ollut aiemmin edes kuullut kyseisestä pelistä, eikä peli ehkä olekaan Suomessa kovin tunnettu. Peli kuuluu samaan sarjaan esim. UNOn ja vastaavien kortinlätkintäpelien kanssa. Ligretto on kuitenkin tutustumisen arvoinen peli ja nopean pelitahdin vuoksi sen parissa kuluu helposti useampikin tunti...

Peli on säännöiltään erittäin yksinkertainen, minkä vuoksi uudetkin pelaajat pääsevät heti vauhdikkaaseen peliin mukaan. Peliä suositellaan yli 8-vuotiaille, mutta varsinaisesti pelin pelaaminen ei vaadi muuta kuin numeroiden osaamisen ja lukusuoran ymmärtämisen 1-10.

Peli on nopeuspeli, jota kaikki pelaajat pelaavat yhtä aikaa. Tarkoituksena on päästä eroon oman pakan korteista mahdollisimman nopeasti. Korteista pääsee eroon muodostamalla pöydälle korttipakkoja, alkaen numerosta yksi päättyen kymppiin. Peli loppuu, kun joku pelaajista saa pakkansa tyhjäksi. Jäljelle jääneistä korteista lasketaan miinuspisteet, pöydällä oleviin pakkoihin asetetuista korteista pluspisteet. Kierroksia voidaan pelata rajattomasti. Peli voidaan sopia loppuvaksi esimerkiksi kun joku pelaajista saavuttaa 100 pisteen rajan.

Kuva: cyberfab.fr
Yhdestä korttilaatikosta (väreinä sininen, punainen ja vihreä) riittää kortit neljälle pelaajalle. Ostamalla kaikki eriväriset kolme laatikkoa, voi peliä pelata jopa 12 pelaajaa. Laatikoiden pitää olla useampaa pelaajaa varten erilaisia, koska jokaisella pelaajalla on oma symboli korteissa ja eri laatikot sisältävät neljä eri symbolein merkattua korttipakkaa. Käytännössä peli alkaa olla melko kaoottista jo kuudella pelaajalla, minkä vuoksi yksi tai kaksi korttilaatikkoa riittää hyvin.

Laitoin tämän pelin heti tilaukseen. Ehtisipä jo ensi viikoksi! Suomessa Ligrettoa voi kuuleman mukaan löytää  marketeistakin, mutta ehkä helpoiten pelin saa käsiinsä jostakin nettikaupasta. Peliä myy Suomessa ainakin Lautapelit.fi ja Boostep.fi. Tässä yksi kiva lahjavinkki lapsille tai aikuisille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...