sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Keittiön "uudet" kalusteet

Keittiön kaluston uusimisen voi tehdä halutessaan varsin halvalla! Ikeasta saa toki kalusteita pilkkahintaan, mutta itse päädyimme uusimaan ilmettä maalaamalla ja korjaamalla käytettyjä kalusteita.

Mummon vintiltä, kirppareilta ja kierrätyskeskuksista voi löytää edullisesti laadukkaita, vaikkakin kuluneita huonekaluja. Naarmuuntuneista ja ruman värisistä kalusteista saa yllätävän pienelläkin rempalla käyttökelpoisia ja omaan kotiin sopivia.

Nämä puiset pöytä ja neljä tuolia maksoivat yhteensä 20 euroa. Tuolien kangas oli mielestäni melko ruma, likaisen vaaleanruskea, eikä pöydänkään punainen väri sopinut meidän kotiin ollenkaan.

Ensimmäisenä vaihtoon meni tuolien päälliset. Yksinkertaiset ohjeet puurunkoisten tuolien istuinten uudistamiseen löytyy esimerkiksi KOTOliving sivustolta täältä. Ohjeesta poiketen itse tosin irrotin vanhan kankaan ja niitit kokonaan ja kiinnitin vasta sen jälkeen uuden kankaan. Tuoleihin löytyi kangas kaupan alennuslaarista ja hintaa ei tullut kuin muutama euro. Kangasta jäi päällystyksestä vielä ylikin, joten jos joskus päällinen sotkeutuu, voi sen vaihtaa vielä toistamiseen uuteen.

Pöydän pinta oli pitkään piilossa pöytäliinan alla. Pöydän kunnostus siirtyi lomasta toiseen, kunnes yksi ilta aloitin pöydän pinnan hiomisen sillä ajatuksella, että kerran aloitettuani, on se pakko tehdä myös loppuun asti! Hiomiseen meni ikuisuus, mutta ainakin jälki on siisti ja tasainen! Punaisen pinnan anta paljastui kaunis vaalea puu, joka viimeisteltiin vaalean harmaalla puulakalla. Pinta on kestänyt yllättävän hyvin kulutusta ja naarmua, mutta todennäköisesti uusintakäsittelyä tarvitaan aika ajoin...  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...