keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Viime hetken lahjavinkki: Dixit


Dixit voitti tänä vuonna Vuoden perhepeli -palkinnon. Dixitissä yhdistyy nerokkaasti moni hyvä peli. Pelissä on paljon samaa kuin legendaarisessa Kymppitonnissa ja lautapeleissä kuten Rappakalja ja Compatibility.

Suomalaisen Vuoden perhepeli -palkinnon lisäksi Dixit on kahminut vastaavat palkinnot myös Saksasta, Ranskasta ja Espanjasta.Pelissä pelaajat keksivät vuorotellen jonkin vihjeen, joka liittyy kysyjän salaa valitsemaan maalaukseen. Tämä vihje voi olla yksittäinen sana, lause, laulunpätkä tai vaikka pieni esitys pantomiimina... Vihjeen annon jälkeen muut pelaajat valitsevat omista korteistaan vihjeeseen sopivan kortin, jonka jälkeen kaikki kortit asetetaan pöydälle.

Pelaajien tehtävänä on arvata, mikä korteista oli kysyjän kortti. Pisteitä jaetaan oikein arvatuista korteista, mutta myös onnistuneista huijauksista palkitaan - jos siis saat toisen pelaajan uskomaan sinun väärään korttiisi, saat pisteen.

Peli-idea on siis hyvin yksinkertainen, minkä vuoksi Dixit on monenikäisille sopiva seurapeli. Vaikka peli on ulkonäöltään hyvin perinteisen lastenpelin näköinen ja ikäsuosituskin on 8+, toimii peli silti erittäin hyvin myös aikuisten kesken!

Peli on parhaimmillaan melko samanikäisten lasten kesken tai pelkästään aikuisten kesken. Tällöin voidaan käyttää juuri niin vaikeita vihjeitä kuin pelaajat itse haluavat, eikä esim. pelissä olevien lasten vuoksi tarvitse antaa liian helppoja ja itsestäänselviä vihjeitä.

Lennokkaan mielikuvituksen lisäksi myös yleissivistyksestä on hyötyä! Tätä peliä pelataan meillä jouluna paljon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...