sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Mariannejäädykettä

Meillä vietettiin eilen pikkujouluja kavereiden kesken ja jälkkärinä oli perinteistä mariannejäädykettä. En omista ainuttakaan silikonivuokaa ja niinpä aiemmin on aina ollut ongelmana, kuinka jäädykkeen saisi siististi pois kakkuvuoasta. Usein melko suuressa kakkuvuoassani jäädyke jää myös melko matalaksi ja keskellä oleva reikä on kohtuuttoman suuri. Pitäisi olla joku sellainen pieni siro vuoka tähän tarkoitukseen.


Vuokaongelmat ratkaisin tällä kertaa niin, että tein koko komeuden irtopohjavuokaan. Lisäsin ohjeeseen hieman aineksia, jotta kakusta ei tulisi pelkkä lettu.

Vuoan pohjalle leikkasin leivinpaperista alusen. En tosin tiedä, oliko se lopulta edes tarpeen. Ajattelin vain laittaa sen sinne, jotta kakku olisi helpompi siirtää tarjottavaksi. Käytännössä kävi kuitenkin niin, että leikkasimme kakkua kakkuvuoan pohjan päällä...


 Näin irtopohjassa kakun pintaa voi muuten helposti koristella, esimerkiksi tällaiseksi aaltopinnaksi!


 Epäilyksistä huolimatta tämähän toimi! Kakku oli juuri sopivan korkuinen, pysyi siistinä pinnaltaan ja oli helppo leikata palasiksi. Pinnan koristelin murskatuilla marianneilla, joita jää pussillisesta karkkeja jonkin verran jäljelle.

Kiireessä ei tullut otettua kovin edustavaa kuvaa kakusta, mutta hyvää se oli! Erityisesti tämä oli miesten mieleen... :)Jäädykkeestä tulee helposti melko vaalea värilltään, koska karkkien suklaa ei juuri värjää taikinaa. 

Itse lisäsin ohjeeseen ruokalusikallisen kaakaojauhetta. Määrä ei vaikuta kovin paljon makuun, mutta antaa hieman väriä. Ehkä määrän olisi voinut vielä vähintään tuplata...


Tässä käyttämäni ohje, joka löytyy esim. googlettamalla lukuisilta eri sivuilta jokseenkin samassa muodossa:

150g marianneja (crush-rouhetta, murkattuja mariannerakeita tai murskattuja karkkeja n.30 kpl)
2 kananmunaa 
0,5dl sokeria
3 dl kuohukermaa (itse käytin tähän kakkuun 4 dl floran vispikermaa)
1-2 rkl kaakaojauhetta (tämä lähinnä siis värin vuoksi)


1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Vatkaa kerma.
3. Yhdistä muna-sokerivaahto, kermavaahto ja mariannemurska.
4. Sekoita joukkoon kaakaojauhe sihdin läpi.
5. Laita seos vuokaan ja pakkaseen muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...