sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Joulutunnelmaa etsimässä


Kirjaston hyllyjä tutkiessa huomasin, että joulusesonki näkyy myös kirjastossa. Suurin osa jouluun liittyvistä kirjoista, äänikirjoista ja levyistä oli lainassa, sekä pitkässä varausjonossa.


Itse lähdin etsimään nostalgisia Noita Nokinenästä kertovia kuunnelmia, joita tehtiin 70- ja 80-luvuilla. Lapsena kuuntelimme Noita Nokinenää paljon kaseteilta ja monet jaksot osaan vieläkin ulkoa. Mutta kaikkia osia (yli 20 kpl) en usko koskaan kuulleeni, koska paikallisen kirjaston valikoima oli melko suppea.


Uskoisin suosituimpia jaksoja kuitenkin edelleen esitettävän radiossa uusintoina ainakin jouluna. Pitää tarkistaa jostain tämän vuoden tarjonta... :)Kirjastosta sain kalastettua vain yhden Nokinenän tarinoista: Noita Nokinenän jouluhyppy vuodelta 1975, C-kasettina! :D Onneksi vielä tavaroista löytyy kasettimankka tätä varten.  Hauskana yksityiskohtana on kasetin kannessa oleva hinta 104 markkaa. Arvokasta tavaraa siis. Samaista kuunnelmaa saisi Yle shopista cd-levynä hintaan 13€. Hyvin on kuunnelma pitänyt hintansa vuosikymmenten ajan!


Lasten kuunnelmat on juuri sopivaa kevyttä kuunneltavaa esimerkiksi vauhdittamaan joulusiivousta tai joulukorttien askartelua. Näitä kuunnellessa ei haittaa, vaikka välillä harhautuu muihin ajatuksiin, koska juonessa pysyy silti mukana. Juoneltaan monimutkaisemmat äänikirjat, esim. dekkarit, vaativat hieman parempaa keskittymistä kuunteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...