tiistai 21. joulukuuta 2010

Joulukarkkeja

Konvehtien pinta tässä vielä tasoittamatta...
Ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa suklaakonvehtien tekoa jouluksi. Tiimarissa myydään nykyisin monenlaisia leivontatarvikkeita ja sieltä löysin edullisesti tällaisen karkkimuotin. Muotti on tosin kovaa muovia, joten sen kestävyys hieman epäilyttää.

Aloitin kokeilut hyvin yksinkertaisella reseptillä: sulatettua suklaata sekoitettuna mariannemurskaan. Lopputuloksena mariannelta maistuvia karkkeja, ei siis mitään kovin erikoista. Hyviä ne olivat kuitenkin ja ensimmäinen erä hävisikin nopeasti parempiin suihin!


Konvehteja varten kokeilin ensimmäistä kertaa myös suklaan temperointia. Ohje ja lisätietoa temperoinnista löytyy esimerkiksi Kinuskikissalta.

Onnistumisen takaamiseksi olisi hyvä olla digitaalinen lämpömittari, mutta koska en sellaista omista, käytin lihalämpömittaria! :) Ihan hyvin toimi silläkin, vaikka lämpötilat eivät ehkä olleet sinne päinkään!

Tänään kokeilut jatkuvat uusilla resepteillä. Tarkoitus olisi tehdä näitä sen verran, että niitä riittäisi joulupöytään ja viemisiksi mummoille.5 kommenttia:

 1. Moikka! Jos asut pääkaupunkiseudulla niin Helsingissä ainakin Chez Marius Bulevardin ja Fredan kulmassa myy ihan oikeita, laadukkaita konvehtimuotteja. Kovia nekin on, mut niissä ei pitäis olla ongelmaa kestävyyden suhteen. En ole tarkastellut noita Tiimarin muotteja mutta usein tollaset on vähän rimpuloita.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! :) Varmaan pitäisi ostaa joku laadukkaampi muotti, koska tuosta ehti jo lohjeta kulma jääkaapissa karkkien kovettuessa! :/ Onneksi se ei maksanut kuin pari euroa, joten ei ole suuri taloudellinen menetys!

  VastaaPoista
 3. Hehe, just joo. :) Noi hyvät muotit on aika kalliita kyllä, oisko ollut 23 euroa. Mut ne on ihan ammattikäyttöön myös, että kestävät paiskomista ja jääkaappia. Täytyis iteki tehdä konvehteja, saa nähdä mitä siitä tulee.

  VastaaPoista
 4. Hei aivan mahtavia herkkuohjeita! Eksyin blogiisi Innostuneen Irmelin blogin kautta, ryhdympä heti testailemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä jouluna tehtiin samalla periaattella karkkeja. Sekoitettiin eri suklaisiin (tummasuklaa, maitosuklaa, valkosuklaa) mm. pähkinärouhetta, mariannemurskaa, kookosta, lakua ja tuskinpippurimurskaa! :D Mielenkiintoisia tuli! Suosikkeja olivat kuitenkin perinteiset pähkinä, marianne ja kookos! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...