tiistai 14. joulukuuta 2010

Jouluiltojen iloksi: Mallorca


Mallorca voitti tänä vuonna Vuoden peli-tittelin aikuistenpelien sarjassa. Vuoden peli-palkinnot lastenpelien, perhepelien ja aikuistenpelien sarjoissa jakaa vuosittain Suomen Leluyhdistys ry. Jos olet vailla hyviä lahjavinkkejä, Vuoden peli-tittelillä varustetut lautapelit eivät juuri voi mennä metsään! Jos vain lahjan saaja yhtään tykkää pelailla lautapelejä...

Mallorca on säännöiltään hyvin yksinkertainen ja pelaamisen makuun pääsevät kaikki jo heti ensimmäisellä kerralla. Peli ei kuitenkaan ole liian yksinkertainen ja itseään toistava, vaan monet muuttuvat tekijät tekevät pelistä joka kerta hieman erilaisen ja mukavamman pelata uudelleen. Pelissä on mukana pieni tuurielementti, sillä satunnaisesti paljastuvat laajat vaikuttavat jonkin verran pelin kulkuun. Pääasiassa peli perustuu kuitenkin taitoon tuurin sijasta. Peliä voi pelata vain 2-4 pelaajaa, joten peli ei ole paras seurapeli. Joskus voisi toki kokeilla, pystyisikö pelistä soveltamaan sääntöjä muuttamalla toimivan pelin useammalle..


Pelissä tavoitteena on kerätä enemmän pisteitä kuin muut pelaajat. Pisteitä saadaan hankkimalla hedelmiä ja toimittamalla niitä omasta varastosta eri alueille. Lisäksi on joitakin tapoja kerätä bonuspisteitä. Pelissä on mukana myös erikoistoimintoja, joiden avulla voidaan kiertää normaaleja sääntöjä. Peli päättyy, kun riittävän monta aluetta on tyhjentynyt hedelmälaatoista. Eniten pisteitä kerännyt pelaaja voittaa.

Suositusikäraja pelille on 10+. Onkin hyvä huomioida, että vaikka peli on saanut palkinnon vuoden aikuistenpelinä, sopii peli myös vanhempien lasten pelattavaksi. Peli toimii siis varmasti hyvin myös perhepelinä riittävän yksinkertaisten sääntöjensä vuoksi!

Mallorcan arvioiduksi peliajaksi on asetettu 45 minuuttia. Tämä aika pitää melko hyvin paikkansa riippumatta pelaajien määrästä. Peli onkin sopivan kevyt ja lyhyehkö peli, johon ei puudu nopeasti sen lyhyen keston vuoksi. ...Pelatessa tosin saattaa tuntua, että peli loppuu vähän liiankin nopeasti ja kaikki omat suunnitelmat jäävät toteuttamatta. Toisten pelaajien tilanteen seuraaminen nouseekin tärkeään osaan pelistrategiassa.

Peli on visuaalisesti melko onnistunut ja erityisesti puiset hedelmät ovat hauska yksityiskohta! :) Mallorca on kokonaisuudessaan hyvä peli, mutta mitään maailmaa mullistavaa uutta ideaa se ei lautapelimaailmaan taida kuitenkaan tuoda.

2 kommenttia:

 1. Heippa!
  Kiva kun kävit blogissani,oon sitä vähän herätellyt eloon pitkän hiljaiselon jälkeen :)
  Oon himolautapelaaja :D Voin lämmöllä suositella menolippua! Tätä Mallorcaa en oo vielä kokeillu, kaupassa vaan hipelöiny :)

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun tulis vastavierailulle! :) Menolippu löytyy meiltä myös. Ja sitä kyl jaksaa pelata kerta toisensa jälkeen, koska peli on kuitenkin aina hyvin erilainen. Meillä on siihen myös USA 1910 laajennus/lisäosa, joka kyl tekee pelaamisesta vielä hauskempaa. Siinä tuli mukana isommat kortit (samaa kokoa kuin Eurooppa-versiossa), lisää reittikortteja ja bonuspistemahdollisuuksia. Muistaakseni.

  Pitäis päivitellä tänne hiljalleen kaikki varastoista löytyvät pelit. Mallorca oli ihan ok, mut oon nyt jo vähän kyllästynyt siihen. :/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...