maanantai 13. joulukuuta 2010

Jääkaapintyhjentäjän kasvissosekeitto

Näin joulun ja lomien lähestyessä on tarvetta tyhjennellä jääkaappia, jotta sinne ei jää lomapäiviksi mitään pilaantumaan. Tähän kasvissosekeittoon voikin laittaa melkein mitä vain jääkaapista löytyy - tai siis, lähinnä nyt kasviksia. Edullista opiskelijaruokaa, ja ei edes kauhean epäterveellistä! :)


Perusohje menee jokseenkin näin:

- reilusti kasviksia: esim. porkkanaa, lanttua, perunaa, sipulia, selleriä, kukkakaalia, kesäkurpitsaa jne. - mitä nyt milloinkin sattuu jääkaapista tai pakastimesta löytymään.
- vettä sen verran, että kasvikset peittyvät
- kermaa, tuorejuustoa tai sulatejuustoa - tai vaikka kaikkia niitä.
- mausteita maun mukaan.
Itse tyhjentelin tällä kertaa myös pakastinta, joten heitin keittoon kolme keittojuurespussia (näistä on muutenkin näppärää tehdä sosekeittoja, kun ei tarvitse kuoria vihanneksia). Niiden lisäksi laitoin lisää porkkanoita, kukkakaalia, kesäkurpitsan, sipulia, valkosipulia, hieman nahistuneen paprikan ja kurkunpätkän. Kuulostaa ehkä omituiselle listalle, enkä usko itsekään esimerkiksi kurkun antavan keitolle mitään makua. Laitoin kuitenkin senkin keittoon, niin ei tarvise roskiin heittää! :)Keiton teko on suhteellisen helppoa ja nopeaa! Kuorimiseen menee toki jonkin verran aikaa, jos käyttää keittoon paljon esim. perunoita ja porkkanoita. Onneksi sosekeittoa varten mitään ei tarvitse kuitenkaan pilkkoa pieneksi. Keittoon meni kasvisten soseutuksen jälkeen vielä jämät pikkujouluista jääneestä tuorejuustosta, vispikerman loput, viherpippurisulatejuusto (koskenlaskija) ja purkki ruokakermaa. Sulatejuustosta tuli niin paljon makua, että keitto ei enää kaivannut kuin hieman suolaa. Keittoa tuli todella paljon ja tätä syödäänkin sitten monta päivää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...