keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Hauska neulottu golfmailahuppu! :)


Tässä siis ensimmäinen koskaan neulomani työ! En olisi uskonut, että osaisin, mutta yllättävän helppoahan se oli. Kun pääsin vauhtiin, en malttanut lopettaa kesken ja huppu valmistuikin lähes kokonaan yhdessä illassa.

Kokeneelta neulojalta tämä valmistuisi varmaan nopeastikin, mutta minulta tähän meni lähemmäs kymmenen tuntia. Urakan jälkeen tehty työ tuntui myös kramppaavissa käsissä - ehkä neulontaotteessa on siis vielä parantamisen varaa! :)

Kyseessä siis golfmailan suojahuppu. Tällaisia suojia käytetään ns. puumailoille, jotka ovat erityisen herkkiä kolhuille. Neulottu versio ei ehkä voita tehdasvalmisteista huppua, sillä esim. vedenpitävyys on aika kehno. ;) Ulkonäkö on myös aika koominen! ...mutta ainakin tällaisella saa persoonallista ilmettä bägiin, jos haluaa erottua kentällä muiden pelaajien joukosta!Tämä huppu meni miehen mailan suojaksi myöhäisenä joululahjana, mutta oma hieman värikkäämpi huppu on jo tekeillä. Mieleen tuli, että huppuun voisi yhdistää myös aiemmin tekemiäni lankakukkia, jolloin omistajasta ei ainakaan erehtyisi! :) Katsoo nyt, kuinka pahasti tämäkin projekti lähtee jälleen käsistä..

  


Mailahupun ohje löytyi joululahjaksi saamastani Puikoissa! -kirjasta. Ohje oli varsin yksinkertainen ja tätä varioimalla saa monenlaisia huppuja aikaiseksi. Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että tehdään haluttu määrä joustinneuletta, siirrytään neulomaan aina oikeaa ja tehdään alkuun haluttu määrä lisäyksiä, jatketaan ainaoikealla ja loppuun kavennukset.

Mieleen juolahti, että ohjetta voisi kehitellä myös niin, että tämän neulotun hupun sisään mahtuisi mailan alkuperäinen (yleensä myös vedenpitävä) huppu. Tällöin hupussa yhdistyisi sekä persoonallinen ulkonäkö, että oikean hupun hyvät ominaisuudet. Saa nähdä, riittääkö taidot tällaiseen kehittelyyn...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...