sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Ensimmäisiä paketteja!

Joulu on ihanaa aikaa, mutta siihen liittyvä kulutushysteria ahdistaa välillä. Tuntuu siltä, että kaiken kulutuksen, kiireen ja hössötyksen alle hukkuu koko joulun merkitys. Nordean teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset arvioivat kuluttavansa joulun viettoon n. 530€. Aika iso summa, mutta viime vuonna vastaava luku oli jopa 650€. Todennäköisesti suurin osa summasta kuluu joululahjoihin.
Meillä on pyritty viime vuodet tietoisesti karsimaan joulunajan kulutusta. Lahjojen suhteen on pyritty siihen, että jokainen saisi yhden tai kaksi lahjaa. 

Se on ollut varsin toimiva ja hyvä tapa! Kenenkään ei tarvitse stressata lahjoista (mitä sille taas voi ostaa, kun sillä on jo kaikkea?), eikä kenenkään talous kaadu jouluun. Yhdessä tarkkaan mietityt lahjat ovat myös ehkä saajalleen mieluisampia ja tarpeellisempia kuin viime hetken paniikkiratkaisut. :)


Olemme miettineet, että tänä vuonna myös sukulaisten joulumuistamiset olisivat kaikki itse tehtyjä ja mahdollisuuksien mukaan myös ainakin osittain kierrätettyä.

Ensimmäisenä valmistui muutama paketti käpysytykkeitä joulusaunaan (riittää varmaan uudelle vuodellekin). Näitä tehtiin jossain syksyn/alkutalven Strömssön jaksossa ja nappasin idean heti talteen! Jalostin ideaa hieman eteenpäin ja sipaisin joulun kunniaksi pintaan hieman glitteriä! :)Kävyt on kerätty hyvissä ajoin syksyllä jouluaskarteluja varten. Sisällä lämpimässä ne kuivuvat ja avautuvat melko nopeasti. Sytykkeet tehtiin uittamalla käpyjä sulassa steariinissa. Tässä saa siis hyvin hyödynnettyä kaikenlaiset kynttilänpätkät ja muut steariinijämät.

Kynttilät kannattaa sulattaa esim. suuressa lasipurkissa, joka laitetaan kattilaan vesihauteeseen. Tällöin kattila säilyy pahimmalta sotkulta - sitä kun steariinin kanssa tulee väistämättä. Tulikuuma ja täysin sula steariini ei tartu kävyn pintaan kovin hyvin, joten kannattaa antaa steariinin vähän jäähtyä. Sen jälkeen käpyjä valmistuu nopeasti. Jos streariini jämähtää liian kokkareiseksi, pieni kuumennus auttaa ja näpertelyä voi jälleen jatkaa.

Kävyt pakkasin erilaisiin foliolla päällystettyihin jämärasioihin (esim. viinirypäleistä, luumuista), joita on kertynyt kaappiin odottamaan jatkokäyttöä.

Huh, onpa tänään ahkeroitu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...